PINK CHAMPAGNE ON ICE

To mi je prišlo na misel danes… in zakaj? Zaradi polne lune! Čaki, zgodba se je šele pričela. Ko sem bila še mala, sem dostikrat hodila v spanju. In vedno v nočeh, ko je sijala polna luna. Se še spomnim, ko smo bili v šoli v naravi. V Savudriji. Spala sem na eni od postelj ob oknu. In luna je ravno vzhajala, jaz pa nisem mogla zaspati. Okoli mene je bilo tiho, nekateri so nežno smrčali, a sicer blažen mir in spokoj… saj veste kako je s spancem otrok. Tako so mirni in spokojni.. tako “izvenzemeljski” in tako nedolžni in čisti…

No.. gledala sem tisto luno dolgo časa. Bila je kot ogromna pomaranča na črnem nebu. Ne vem kdaj sem uspela zaspati… a ko sem se zbudila sem stala sredi sobe in naša voditeljica me je kar precej zaskrbljena stresala, da bi me prebudila. Ko sem odprla oči in pogledala okoli sebe, sem pričela jokati. Češ, kdo me je vzel iz postelje in me postavil na sredo sobe? Kasneje so mi ostali otroci pravili, kaj sem vse počela, ko sem vandrala po sobi sem in tja.

Ko sem odrasla, se je dogajalo, da sem bila v času polne lune čisto “za luno”. Totalno zmedena. Morda je to podedovala ena od mojih “dvojnih” nečakinj. Se jo spomnim, ko je bila stara eno 4 leta in je begala in se metala po sobi in po kavčih in posteljah.. In smo jo vprašali, kaj se to z njo dogaja? Pa je rekla: “Pala sam u lunu” in skočila z mize na fotelj. Dete! Kaj vse ne izjavi.. zdaj še sama to govorim v času polne lune..

Ker, ko “padem v luno”, vse izgubm in iščem pa ničesar ne najdem.. Ko pa lunca prične hujšati, pa odkrivam: čevlje, zavite v alufolijo in varno shranjene v zmrzovalniku; knjige, ki sem jih potrebovala za študij v kopalnični omarici, čisto na  vrhu; Ključe od stanovanja v “spakirane” v kozarcu za marmelado – seveda, polnem marmelade.. in tako naprej, da ne naštevam. Vedno sem že vnaprej umirala od zadrege in si obljubljala, da v času polne lune nikogar ne spustim v svoj brlog. Kaj če pride kak frajer, ki mi je recimo še všeč in odkrije moje spodnjice ali modrček v šalici za čaj? Ali vložke v škatli za muesli? Ko mi po strastni noči želi prinest zajtrk v posteljo, z vrtnico med zobmi…hmm?

In evo… tudi danes je lunca že precej debela in nesramno visi tam na nebu. Ja, ja.. vem.. je ena od ta “zlobnih”… Ki me naredi čisto smotano. Včasih je ta “hecna” lunca.. ko se hihitam in krohotam kot idiot in norim, kot bi bila čisto zmešana in ne morem spati.. Včasih je pa ta “poredna” lunca…ki mi požene hormone v divji ples.. in .. o joj.. bog mi pomagaj takrat.. 🙂

Delala sem v pubu. Bilo je polno in zabasano in ljudje so že veselo praznovali Veliko noč. Pili, plačevali so tudi nam pijačo, na mojo grozo pa se je nekdo še fino skozlal pod radiator.. Jaz pa..zmeda zmedena.. natočim pivo za enega, pa ga dam drugemu. Vzamem denar za pijačo od ene stranke, drobiž pa vračam drugi. Naročijo mi tako in tako pijačico, pa namešam kaj čisto drugega..

Pa to se še da prenest.. ker so se pijače zelo hitro vrstile, smo še vedno lahko prodali pivo, ki smo ga pravkar napačno natočili. In tako pride en “pingvin” (moje ime za tipčke iz Cityja in okoliških uradov, pisarn, bank itd.. ki so vedno v nečem temnem, z belo srajco in kako čudno kravato) in želi Rose penino. Ok.. vem da imamo Rose Penino.. ali smo jo imeli.. avstralsko.. Pograbim steklenico in čisto profesionalno odprem… brez poka, brez tega, da zamašek odleti “pingvinu” v oko, brez penjenja penine, tako da bi jo morali prec zliti v kozarce.. ena A. Ni kaj.. Nakar ugotovim, da je to napačna steklenica. Da je to dejanski Pink Champagne.. ki stane srčkanih 45 GBP. Takoj za njim na lestvici pa je že Dom Perignon! 100 GBP (no, ta vsaj ni pink, tako da se nisem mogla pri temu zmotit) Shit! Drek! Merde! Sranje! Govno! Skata (to je po grško, izgovori se pa z naglasom na zadnjem a). Kaj naj zdaj???? Zmeda zmedena,.. idiot.. jaz seveda.. Pa to je polovica moje najemnine? Pa še prejšnji teden nisem imela veliko ur… O, ti šmentana solata!

Še dobro, da je šel moj temperamentni, arabsko-sicilijanski šef domov. Naslednji v hiearhiji je pa naš manager.. ki je moral nekoč nekaj plačat celih 400 GBP, ker ni opazil, da kuhar odnaša vino iz kleti..

Nisem ravno vešča utripanja s trepalnicami, ki spodbuja sočutje in oproščanje takih grehov, pa tudi on je gej, tako da mi to itak ne bi pomagalo, tako da mi je kar rekel, da moram vseeno to flaško plačat. Upala sem, da bo pingvin le kupil steklenico… saj je itak kupoval šampanjec, da impresionira dve blondinki. Ki verjetno ne bi razlikovali šampanjca od špricerja, če bi ga kdo nalil v isto flašo. Tega se je zavedal tudi pingvin in se je odločil za šampanjec, ki stane 25 GBP… Škrtica šmentana!!!! Potem sem se spomnila, da bi mu lahko ponudila “moj” šampanjec za 30 GBP… pa nekako ni bil za hendlanje. Verjetno pa se na to tudi veliko bolje spozna od mene.. gospod bankir.. najbrž.

Ok.. no, da ne bom bentila celo noč… Luni sem kar fajn požugala, pa se ne zmeni zame. Obrnem na pozitivo.

Dejstvo: Pink Champagne sedi v mojem hladilniku.. kaj naj z njim? Sostanovalci, vsi Poljaki, so odfčali domov na dopuste. Pregledam telefon, hm.. mogoče pa..

Možna rešitev 1: Po MSN že nekaj časa čvekam z enim škotsko-španskim filmskim režiserjem… ki je prav zabaven.. vsaj pri čvekanju. Nisva se še srečala, sva se pa domenila, da greva kak dan skupaj na Temzo.. na vodni izlet.. ker noben od naju tega še ni storil. Pa bom vzela moj piknik ruksak in šampanjec.. kaj vem… če je pol tako čeden, kolikor je zabaven, potem, hmmm.. potem pa ne vem kaj se bo zgodilo.. : )

Možen problem 1: tip je trenutno sredi snemanja nekega dokumentarca in lahko se zgodi, da bo najin izlet nekje v bodočnosti, medtem pa se bo moj šampanjec znebil mehurčkov in postal eno tako postano rose vino.

Možna rešitev 2: Drugi frend, ki se ukvarja z neko modo ali nekaj takega, me je tudi vabil nekam na izlet.. z jeepom… v naravo.. Up for a picnic, mate? With a surprise? Why are you looking at me like that? Did I say something? Hja.. saj ne ve, da mislim na flašo šampanjca, a ne?

Možni problem 2: je spet na kakem potovanju..

Kaj storiti s pink champagne.. zdaj se mi že oči sušijo od zaspanosti.. pa bom o tem razmišljala zjutraj.. s friško glavo…

Lahko noč.. in sanjajte roza mehurčke.. v podolgovatem kozarčku.. “oder” in “igralce” pa določite sami 😀 Za dobro idejo vam bom pa nazdravila.. s pink champagne.. 😀

Pink Champagne

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s