JAJČKA VELIKONOČNEGA ZAJČKA…

Evo mene, po službi. Ura je 1:11 zjutraj, pri vas v Sloveniji pa 2:11. Nazdravljam prvemu dnevu pomladi z mojim rožnatim šampanjčkom (KI STANE 45 GBP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Zunaj veter, toča, zimske temperature..Nona Zima se je odločila, da zdaj, ko prihaja pomlad in bo malo topleje in tako dalje, bo pa ona malček podaljšala obisk. Se zakomotala v odejco in čakala rožice… A se ljuba Nona Zima ne zaveda, da ravno s svojo prisotnostjo onemogoča rožicam, da rastejo. Na srečo me je na pol poti opazil gospod ata od gazde, ki se je ravno vračal z žuranja s frendi… in mi ponudil prevoz do doma. Kako fino.. obožujem veter.. a tale je res malce hud.. Zelo močan.. tisti, na katerega se lahko mirno nasloniš in zariješ pete v beton, da te ne oddrajsa kak kilometer naprej.

Ja, saj res… vsem čestitam prvi dan pomladi… in seveda vesele Velikonočne praznike. In ob tem šampanjčku, roze barve (KI STANE 45 GBP!!!!!!!!!!!!!!!!), razmišljam, kakšna fora je to v anglosaksonskih deželah, s temi zajčki in jajčki.. Najbrž poznate foro.. odrasli poskrijejo čokoladna jajčka po parkih ali vrtovih ali okrog cerkve.. in vmes skače ena oseba, oblečena v velikonočnega jajčka.. potem spustijo trop otrok na ta prostor in vsi se trudijo najti čimveč teh jajc. Ki so v raznih velikostih.. od miniaturnih, do tistih, v katerega se lahko mirno vsedeš. Vedno pa čokoladna. Tistim čisto malim kebrčkom, ki so komaj shodili (sem videla tudi tiste otročiče, ki precej hitro “tekajo” naokrog po vseh štirih), pa še pomagajo starši ali sorodniki. Saj je zelo zabavno in srčkano… sploh ko vidiš tiste očke, ki se svetijo od razburjenja in veselja, ko le najdejo kak jajček, ter radostnih vzklikov. A še vedno mi ni jasno, v kaki povezavi je ta zajec z jajčki?

In mi pride na misel nekaj kar sem slišala pred časom:

Vprašanje: “Zakaj velikonočni zajček skriva jajca vsepovsod?”

Odgovor: “Da ne bi ugotovili, da je seksal s kokoškami.”

Seveda se to otrokom ne govori… zato pa med sabo šušljajo odrasli, ki postopajo naokrog in čakajo mulčke, da se prikažejo z jajčki in se veselo hihitajo. No, grem po še en kozarček tega Pink Champaigne (KI STANE 45 GBP!!!!!!!!!!!!!!)… ker mi nekam prijetno ustne kotičke vleče proti ušesom.. še dobro, jih imam.. ušesa, namreč… Ker bi mi verjetno od režanja glava na pol razpadla..

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s