NA VOLJO BO NEKAJ LOČENIH BANKIRJEV…

Berem tale brezplačni Londonski časopis, ki ga delijo pred vhodi v podzemno. Sicer poročila o financah in dogodkih v City-ju (Londonski finančni center) navadno kar preskočim, a mi je za oko zapel sledeči članek:

Žene City bankirjev se hitijo ločevati, ko se bogastvo krči

Žene bankirjev Londonskega City-ja hitijo na sodišča za ločitve, da pograbijo svoj delež moževega premoženja, preden “udari” recesija.

Odvetniki pravijo, da se povečuje število klicev žensk, ki razmišljajo o ločitvi od svojih mož in katere skrbi, da če se tega ne bodo polotile dovolj hitro, bodo kreditni problemi in dogajanja na finančnih trgih precej zmanjšala njihov dohodek.

Medtem, ko se mnogo bankirjev boji, da bodo izgubili službe ter da bodo njihovi letni bonusi naslednje leto precej manjši, planirajo nesrečne žene svojo strategijo. Sandra Davis iz londonske odvetniške firme Mishcon de Reza pravi: “Trofejske žene, ki so se poročile zaradi denarja, pričenjajo z vnovčevanjem svojih “kuponov. Kadar denar prične leteti skozi okno, ljubezen odide skozi glavna vrata.”

Odvetniška firma Mishcon je svetovala tudi Heather Mills pri njeni ločitvi od Sira Paul McCartneya. Davisova, vodja firminega oddelka za družinsko pravo, pravi, da so tudi prejšnje recesije povročile zmanjšanje porok in zvišanje ločitev, predvsem med bogatimi. Odvetinki za može pravijo, da ekonomska kriza lahko pomaga njihovim klientom, da se dogovorijo za manjše alimente s svojimi bivšimi ženami. Sodišča so namreč bolj pripravljena verjeti, da je moževo bogastvo precej manjše, kot ga prikazuje žena.

Nekatere žene, besne zaradi takega odnosa, so se za maščevanje poslužile interneta. Američanka Tricia Walsh-Smith je prejšnji teden “pridobila” manjšo slavo s svojim YouTube pritoževanjem na račun svojega 75-letnega moža, ki je 25 let starejši od nje. Pritožila se je, da njen milionarski mož nikdar ne seksa z njo, kljub temu, da ima veliko zalogo Viagre, kondomov in pornografskega materiala.

Filmček bi lahko bil tudi poskus, da bi ga prepričala, da ji pusti obdržati stanovanje na Manhattanu, kjer živi po ločitvi, ki se je zgodila na njegovo zahtevo. V videu se pritožuje, da bivši mož želi zapustiti svoje bogastvo svojima dvema hčerama…

 

London Lite, ponedeljek, 19. maja 2008, str. 35

Svašta!!! Potem se pa jaz tukaj sprašujem, glede na tisti stavek..”ko bogastvo leti skozi okno, odide ljubezen skozi vrata…” Kakšna ljubezen pa to je? Verjetno je mišljena ljubezen do denarja, ne do osebe. Osebno nimam nič proti, če se kdo poroči zaradi denarja, papirjev, česarkoli… če se seveda s tem oba strinjata in imata vse karte na mizi. Samo to ni poroka iz ljubezni. Ljubezen res s tem nima nič. Ali pač? Ne vem… če sta oba poštena, če rečeta, tako in tako stvar stoji, jaz mam denar, ti pa kaj drugega.. podpiševa predporočno in poročno pogodbo in mirna Bosna. In vse tiste predporočne pogodbe in te stvari, so čisto na mestu v takih primerih. Morda pa se tu razvije tudi ljubezen.. kaj veš.

Konec koncev, ljudje so se že od davnin poročali zato, da so mladim zagotovili materialni “štart” v skupno življenje. Ne iz ljubezni. Čeprav je bilo tudi tega dovolj. Samo poroke so več ali manj dogovarjali starši in mladi niso imeli veliko besede pri tem. Če ima punca dobro doto, bo lahko dobila tudi premožnejšega moža. Jasno, če je vmes prišla ljubezen, tista prava, pa je lahko tudi punca z dobro doto pobegnila s siromakom, ali pa je bogataš vzel siromašno punco. Pri tem mislim, da se je zakon v drugem primeru verjetno bolje obnesel kot v prvem. Saj smo vsi brali Jane Austen (ki je meni osebno le literarni Cosmopolitan iz viktorijanskih časov.. saj več ali manj opisuje, v sicer zelo lepem jeziku, kdo ima koliko denarja, kdo je kako oblečen, kdo je pameten in kdo je hecen.. kdo se s kom peča, kdo se s kom pogovarja, kdo se bo s kom poročil.. itd. itd.. ).

In spet.. če tip, star 75 let poroči mladenko pri 25 ali 35… kaj res misli, da ji je tako zelo všeč? Mar res misli, da ga je vzela zato, ker je tako čudovit? In ona bo svojo lepoto znala pošteno vnovčiti, tako da se računica zgliha. Kdaj pa je kak bogataš (recimo Donald Trump) poročil žensko svojih let, ki je rahlo zavaljena, ima celulit in dobro kuha?

Dandanašnji dobite na internetu razne ponudbe.. od zmenkovanja, do organiziranja porok, do organiziranja porok za azijske družine (kjer morajo mlade punce, ko gredo ven in se srečujejo z moškimi, imeti tudi spremstvo… gardedamo, mislim, da je izraz).. pa tudi spletne strani, kjer ponujajo mladenkam “Sugardaddy-je”.. torej starejše, premožne moške, ki bi jih preživljali v zameno za določene storitve. Potem so še spletne strani za ženske, ki se želijo dobivati z mlajšimi moškimi, ponudbe krščanskih samcev, .. in tako naprej. Mamma Mia!!!!

Le kje je tu ljubezen??????????

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s