NIKAR NE POROČI MOŠKEGA, KI LAHKO MIGA Z MALIM NOŽNIM PRSTOM…

… ALI KAKO STOPALA RAZKRIJEJO SKRIVNOSTI ZNAČAJA

Ok, spet en malo prirejen prevod članka moje mentorice za solestrijo oz. čitanje podplatov. V Mail Online sem prebrala prav članek na to temo, ki govori prav o solestriji. Če bo koga zanimalo, mi lahko pošlje fotke (prosim, ne bo čez noč, ker imam ogromno dela… lahko da se bo tudi kak mesec čakalo na analizo).

Oči so lahko okna duše, ampak če resnično želite nekoga spoznati, poglejte njihova stopala. Branje stopal (solestrija) prakticirajo na Kitajskem in v Indiji že več kot 5000 let. Izvira iz prepričanja, da so stopala zrcalo celega telesa.
Kakršni koli izrastki, kurja očesa ali bolečina na stopalih lahko nakažejo težave kje drugje v telesu. Na primer, notranji lok stopala je povezan s hrtbenico, torej bodo ploska stopala (spuščen lok) pogosto nakazoval na težave s hrbtenico (saj je logično… če imate ploska stopala, se tudi kolena drugače oblikujejo – na X, kot smo rekli včasih, kar vpliva na medenico in posledično tudi na hrbtenico). Še več, verjamejo tudi, da sta telo in um neločljivo povezana, torej so lahko fizične težave odraz osebnosti. Na primer, ljudje s ploskimi stopali so se lahko trudili, da se pokažejo kot taki z zelo “čvrsto hrbtenico” in njihov neodvisni duh (običajno ga nakazujejo visoki loki stopal) je povzročil, da so si naložili preveč.

Ampak, ali je v tem kaj resnice?

Absolutno, pravi Jane Sheehan, refleksoterapevtka in avtorica treh knjig na temo solestrije. Jane čita stopala že več kot 10 let in je prepričana, da povedo vse o nas – od delovanja prebavnega trakta do stanja vaših osebnih odnosov.

Pravi: “Sezujte si nogavice in lahko vam bom povedala, če ste divji, avanturistist, ki rad tvega, ali pa ste željni stabilnosti, reda in harmonije v vašem življenju. Vedela bom tudi, če ste pretirano uživali v vinu in čokoladi.” Lahko potrdim! Na seminarju je mene “prebrala” v 2 sekundah – okrog sem hodila bosa, itak, in vse kar je rabila, je bil hiter pogled na moja stopala, da sem ostala brez sape in da mi je čeljust padla do kolen.

Tu vam Jane predstavlja svoj vodič o tem, kaj vaša stopala razkrijejo o vas…

PALEC

Če je vaš palec veliko daljši kot ostali nožni prsti, ste brihtni, ustvarjalni mislec. Znate najti genialne rešitve za težave in ideje kar brbotajo. Nikdar se vam ne zgodi, da ne bi imeli odgovora in stvari znate videti iz različnih zornih kotov. Po drugi plati pa lahko imate težave z osredotočanjem in lahko se zgodi, da vaših projektov ne dokončate.
Če je vaš palec proporcionalno majhen, to pove, da ste izjemen “multi-praktik” (lahko učinkovito delate več stvari hkrati). Ste zelo učinkoviti in znate odlično razporejati naloge. Svoj šarm znate uporabiti za to, da ljudi prepričate v svoje ideje.

DRUGI PRST (na stopalu menda ne moremo reči kazalec, ali pač?)

Daljši kot je vaš drugi prst, več vodilnih sposobnosti imate. Ste dinamični in iznajdljivi, vendar pa lahko vaša želja, da zadeve rešujete tako kot vi hočete in prav nič drugače, preide v ukazovalnost.
Indijska folklora pravi, da so ostrooke matere preprečile svojim sinovom poroko z dekleti, ki imajo dolg drugi prst, ker je to pomenilo, da so izredno ukazovalne!
Manjši drugi prst pa ne pomeni, da ste komolčar. Enostavno kaže na to, da si znate vzeti čas za odločitve. Cenite harmonijo in nikakor vam ni do tega, da bi z buldožerjem izsilili svojo voljo v raznih situacijah.

TRETJI PRST

Kitajci povezujejo energijo, voljo in namen s tretjim prstom. Če je v primerjavi z ostalimi prsti daljši, to pomeni, da ste izredno energični in iznajdljivi, še posebno pri delu. Daljši kot je prst, več volje imate da uspete v vaši karieri.
Ste perfekcionist in lahko dosežete ogromne uspehe z vašo odločnostjo in energijo. Po drugi strani pa imate tendenco, da se popolnoma prepustite delu in pozabite na zabavo, družino in ljubezen.
Če je tretji prst kratek, znate uživati v življenju. Radi ste sproščeni in se ne marate okrog ničesar razburjati. Drugi vas lahko obtožijo, da ste leni, a vaš argument je, da je življenje kratko in ga je treba uživati.

ČETRTI PRST

Dolg, ravnen četrti prst pomeni, da vam je družina izjemno pomembna v življenju. Kadar ste v nesoglasju z ljudmi, ki jih ljubite, se bo četrti prst zvil podse. Ste izjemen poslušalec in radi skrbite za druge, a vas bodo nesoglasja v družini globoko prizadela. Težko se odvojite od težav drugih ljudi.
Kitajci bi rekli, da ste nežna in ranljiva duša. Vaše zdravje lahko trpi, kadar so doma težave. Če so vsi prsti spodviti, se morate naučiti sprostiti, se odtrgati od težav in ne sprejemati nase težav drugih.
Kratek četrti prst pomeni, da vam družina in odnosi niso toliko pomembni za preživetje – vaš fokus je nekje drugje.

PETI PRST / MALI PRST

Otroška nagajivost je značilna za tiste z majhnimi petimi prstki. Ne marate sprejemati odgovornosti, se zlahka dolgočasite in nenehno iščete zabavo. Ste zelo zabavni v družbi, družabni in imate smisel za humor, a vas lahko vaše peterpanovske tendence spravijo v težave – vsi moramo nekoč odrasti.
Če pa lahko z malim prstkom migate, ločeno od četrtega prsta, ste impulsivni, avanturistični in izjemno šarmanten flirtač. Če ne morete migati s prstkom, vam je pomembna rutina, predvidljivost in lojalnost. Če želite noro, zabavno in divjo noč z nekom, poiščite takega, ki miga z malim prstkom… a za poroko izberite tistega, ki z malim prstkom ne more migati, pa če se gre za življenje ali smrt.

Kako merimo dolžino prstov na nogi: dolžina prstov je izredno pomembna pri čitanju stopal. Da izmerite dolžino svojih prstov, si predstavljajte diagonalno črto, ki gre od vrha velikega prsta do vrha malega prsta. Prsti, ki so nad to črto so “dolgi” in tisti, ki so pod črto, so “kratki”.

PRSTI, KI SI PO VELIKOSTI LEPO SLEDIJO (so vsi “na črti”)

Če je vsak prstek za stopnjo manjši (ali večji – odvisno kje pričnete meriti) od tistega prej, tako da so vsi “na črti”, to kaže na metodično, natančno in izjemno praktično osebo. Zanimajo vas detajli in zagotovo boste vedno končali, kar boste začeli. Ste sanjski uslužbenec in dober prijatelj – zvest in zanesljiv v vsakem primeru. Vendar pa se pazite, da ne boste preveč drobnjakarski, saj niso vsi tako uravnoteženi, kot vi.

ŠIROKA STOPALA

Imate solidna, delavska stopala. Ste vedno v pogonu in ne morete mirno sedeti niti minuto. Kitajci bi rekli, da imate stopala čvrsto na zemlji.
Najsrečnejši ste, ko imate kaj početi, a bi si morali vzeti čas za vpogled vase, za nekaj miru v svojem življenju. Ustavite se malo in razmišljajte. Je velika razlika med lenobnim sanjarjenjem in nežno refleksijo.

DOLGA, OZKA STOPALA

Najljubše vam je, ko vas crkljajo. Vam razdeljevanje nalog ni nikakršen problem – zakaj bi se trudili s trdim delom, če pa lahko prepričate nekoga, da to opravi za vas? Imate močan estetski čut in potrebujete lepoto v vašem okolju.
Ne glede na višino dohodkov, bo vaš dom vedno čudovit. Kitajci pravijo, da imate princeskina stopala, ki se komaj dotikajo tal. Rojeni ste bili, da se vam streže, a včasih le pomislite tudi na nas ostale.

STOPALNI LOKI

To so notranji loki stopal. Visoke loke najdemo pri ljudeh, ki so zelo neodvisni in samozadostni. Potrebujejo veliko časa zase in dostikrat jih celo obtožijo, da so nedružabni.
Imate zelo čvrstega duha, a spomnite se včasih, da prositi za pomoč ni znak slabosti. V kitajski filozofiji so ljudje z visokimi stopalnimi loki v nevarnosti, da postanejo trdi in krhki.
Če so vaši loki običajni ali nizki, vam je pomembna družba drugih ljudi, ste družabni in do neke mere ekstrovertirani. Radi uživate in želite, da uživajo tudi drugi.

VAŠA STOPALA LAHKO POKAŽEJO TUDI ZDRAVSTVENE TEŽAVE

Luske, ali koža ki se lušči – v kitajski medicini koža predstavlja vašo reakcijo na življenje. Če se koža na stopalih lušči, to pomeni, da ne pazite nase. Preveč se ženete in verjetno potrebujete več ljubezni v življenju.

Delno potemnjena koža na blazinicah prstov – to lahko pomeni depresijo. Ljudje v depresiji dostikrat hodijo tako, da je teža na sprednji strani stopal in na prstih.

Grebeni na nohtih – če so grebeni vertikalni, to lahko pomeni težave v prebavnem sistemu in metabolizmu. Poskusite z zdravo prehrano. Horizontalni grebeni so odraz velikega stresa.

Temno rdeča ali rožnata področja na koži – kažejo na globoko čustveno bolečino ali rano. Če so stopala bolj bleda od preostalega telesa, imate slabo cirkulacijo.

Otekline pod zgodrnjo blazinico stopala – to področje predstavlja trebuh in jetro. Če je ta predel otekel, zmanjšajte alkohol in mastno hrano.

Mehko, spužvasto področje okrog ahilove tetive – to kaže na težave s plodnostjo. Zmanjšajte kofein in povečajte vnos vode v telo.

Ekola, toliko od mene danes.. tega zadnjega področja nistem utegnila čisto prevest, ker se mi zdaj mudi ven. Sicer pa je članek v originalu tukaj (v angleščini, ofkors).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s